Skip to Content

Литературни срещи

Авторът на „Дилър на реалности” с платформа за превод на книги на 50 езика

Българската сензация Николас Димитров, автор на киберпънк романа „Дилър на реалности”, с нова платформа за превод на книги на 50 езика

Премиера на „Хвърчило към Рая“

Популярната тв водеща и специалист невролог д-р Неделя Щонова ще представи в Пловдив своята книга „Хвърчило към Рая“ в Деня на Вярата, Надеждата и Любовта. „На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Щастлива съм, че точно в този ден и за първи път ще имам възможността да представя моята книга в родния Пловдив, който ми е толкова скъп. Съдбите на хората, за които разказвам в книгата са тежки.

С изложба „РазЛИСТи класиката” издателство "Лист" празнува своята петгодишнина

Книга по книга издателство „Лист” става на пет години и ще отбележи рождения си ден с изложба и 30% намаление на заглавията от каталога си.

Стартът на празненствата е на 1 септември в бар и магазин „Плюс това” с откриването на експозицията „РазЛИСТи класиката”. В продължение на месец тя ще представи оригинали и копия на илюстрациите от български художници към творбите от поредицата „Детски шедьоври от велики писатели”.

Добави още снимки: 

Русанка Ляпова – преводач на юли в Столична библиотека

След дълго прекъсване заради пандемията Литературният клуб на Столична библиотека поднови своите събития. Продължават и ежемесечните поредици на клуба. На 14 юли 2021 г. (сряда) от 18:30 ч.

Премиера на „Сме ли смели?“ от Кирил Кадийски Здравейте!

Имаме удоволствието да ви поканим във вълшебното място за шоколад, кафе и изкуство Art & Tart на 10 юли точно в 17:00 ч.

Български фолклор и чудеса навръх Еньовден в „Орисано” от Искра Урумова

Няколко дни преди най-мистичния празник – Еньовден – на пазара се появява омайният роман „Орисано“

Източник: 
newsart.net

Премиера на "Вечерна сватба" от Иван Станков

Заповядайтена 22 юни (вторник) от 18,30 часа в Литературен клуб „Перото“. Водещ на представянето ще бъде Светлозар Желев.

         По време на събитието проф. Иван Станков и редакторът на книгата и управител на ИК „Хермес“ Стойо Вартоломеев ще разкажат повече за работата по „Вечерна сватба“ и за темите, вплетени във въздействащите разкази.

„Запокитеност” - поезия и музика от 60-те на Петър Чухов

Литературния клуб на Столична библиотека и издателство „Жанет 45“ ви канят на премиера на поетическиясборник „Запокитеност” и отбелязване на 60-годишния юбилей на Петър Чухов. С участието на проф. Михаил Неделчев, проф. Пламен Дойнов, Капка Кънева, Ангел Игов, Емануил А. Видински и групите „ЛаТекст“, „Гологан“ и „Субдибула“.

Премиера на „Жираф в чашата“ от Николай Ценков

На 10 юни 2021 г. в 19:00 ч. ще се съберем в литературен клуб „Перото“, за да отпразнуваме появата на сборника с разкази „Жираф в чашата" от Николай Ценков, автора на „Човекът, който продаде морето".Всички пиеси на Чехов излизат за пръв път у нас

16 творби излизат в два тома, две от произведенията не са превеждани досега

След премиерата на „Иванов” – първата от големите пиеси на Антон Павлович Чехов, реакциите са крайни. Наричат го „безразсъден клеветник на идеалите на своето време“, а за драматургичната творба казват, че е „дълбоко безнравствена, нагло цинична бъркотия на понятията“. Героят му пък бил „негодник, който пренебрегва всички божествени и човешки закони“.

Разпространи съдържание


Партньори