Skip to Content

Малката Базилика

Малката базилика става сцена на уникален арт пърформанс

В рамките на ПРАЗНИЦИ СВЕТЛИНА И НАДЕЖДА в Стария град, на 5 декември с начало 18:00 ч. в Малка базилика, ще се реализира бутиково събитие със заглавието „ВЕЧНОСТ“. Автор и главен артист в уникалното представление е българската художничка Ванеса Катрин.

Брас квинтетът на Кралския Концертгебау оркестър – Армстердам с концерт в Пловдив

Знаменитият Брас квинтет от Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам ще гостува в Европейската столица на културата на 25 октомври. Концертът е част от юбилейната програма на X МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” и ще се състои в Малката базилика от 18.30 ч. Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “Музикартисимо”, Министерство на културата, Фондация “Америка за България”.

Малката базилика събира уникални римски мозайки

Дългоочакваното събитие по откриването на уникалния за България археологически паметник ще даде началото на деветото издание на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив”.

Пълното реставриране на паметника е съвместен проект на Община Пловдив, Министерството на културата и Фондация „Америка за България”. Малката базилика ще може да бъде разгледана и в двата дни на „Нощ на музеите и галериите - Пловдив” на 20 и 21 септември на адрес бул. „Мария Луиза” до блок 23.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT