Skip to Content

"За теб” от Яна Борисова е новият акцент в програмата на Театър Азарян "За теб", Театър Азарян, НДК

 
„За теб” от Яна Борисова е новият акцент в програмата на Театър Азарян в Националния дворец на културата (НДК). Представлението, в което участват звездите Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов, под режисурата на Петър Кауков,  се игра на 29 ноември от 19:30 часа на най-новата театрална сцена в Двореца.
По думите на самата Яна Борисова, пиесата е „ужасно смешна, малко тъжна и страшна, но покъртителна. Това е написан специално за тези актьори пъзел от думи, тайни и преживявания, вдъхновен от истинския им живот.”
Между тъмното и страшното, посред нощ, двамата братя Емил и Виктор успяват да изрекат онези неща, които всички ние някога сме искали да кажем на близките си, но сме премълчавали от липса на смелост или на точните думи. Изплашени от едно нещастие, влюбени в едно и също момиче и изгубили смисъла на живеенето, братята се преоткриват един друг, преминавайки през емоционални тресавища и океани.
Режисьорът на постановката Петър Кауков успява да преведе актьорите през нелекия текст и да ги мотивира да бъдат напълно откровени. Те от своя страна показват класа и смелост, жонглирайки с човешките страхове, слабости и болки и от тях произвеждат материя, която вълнува.
Сценограф е Никола Тороманов. Пиесата има номинация за Икар 2015 на САБ за драматургичен текст и номинация за Аскеер 2015 за съвременна българска драматургия.
 
Билети за представлението на „За теб” в Театър Азарян в НДК може да закупите от Билетен център-НДК на цени от 10 и 15 лева.
 
Следващото представление на „За теб” е на 21 декември, отново в Театър Азарян.
 
ПОВЕЧЕ ЗА СПЕКТАКЪЛА
Автор: Яна Борисова
Постановка: Петър Кауков
Сценография: Никола Тороманов
С участието на Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов


Партньори