Skip to Content

„МАГЬОСНИЧЕСКО ЕЗЕРО“ на ДМТ Варна в НАТФИЗ

Дата на събитието: 
Сб, 16/03/2019 - 20:00 - Нд, 17/03/2019 - 22:15

                                             ВАРНА В СОФИЯ

            Гастрол на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“                         

Медийни партньори БНТ, БНР, ТВ Евроком и Портал Култура.бг

И през 2019-а Варненският драматичен театър при Tеатрално-музикален продуцентски център Варна по традиция гостува в началото на годината в София с най-новите си постановки. Столичани ще могат да видят през февруари и март на различни сцени петте най-нови варненски заглавия: „Драконът“, Изборът на Марта“, „Приключения опасни със герои сладкогласни, „Магьосническо езеро“ и „Телефонът на мъртвеца“. Различни като жанр и режисьорски прочит, те свидетелстват за интересните творчески търсения и естетически постижения на една от водещите театрални трупи в България.

 

„МАГЬОСНИЧЕСКО ЕЗЕРО“ с 2 представления

16 март, 17.00 и 20.00, „НАТФИЗ“

На 16 март, 17.00 и 20.00, на сцената на „НАТФИЗ“, актьорът и режисьор Стоян Радев ще постави зрителите в предизвикателна близост с героите на Чехов от „Чайка“. Странен е животът им около самотно езеро, в което те сякаш искат да изхвърлят цялата вина за своите неудачи. „За всичко е виновно магьосническото езеро“ - тази реплика от пиесата става отправна точка за разсъжденията върху Чехов и води до смяната на заглавието „Чайка“ с „Магьосническо езеро“. Структуриран минималистично в оскъдна сценична среда, камерният спектакъл от новия сезон на Варненския драматичен театър насочва вниманието към актьорските превъплъщения. А те катарзисно артикулират любовта - чудовищна, объркана, възторжена, копнежна, смешна... Със силно актьорско присъствие се открояват: АРКАДИНА – Веселина Михалкова, ТРИГОРИН – Ивайло Иванов, НИНА – Цветина Петрова, КОСТЯ – Ненчо Костов, МАША – Полина Недкова, ШАМРАЕВ – Свилен Стоянов и др.

 

„ТЕЛЕФОНЪТ НА МЪРТВЕЦА“ с 2 представления

17 март, 17.00 и 20.00, Театър „Крикор Азарян“

На 17 март, 17.00 и 20.00, в Театър „Крикор Азарян“ напразно ще звъни... „Телефонът на мъртвеца“. Докато в един момент някой ще отговори на обаждането и това ще бъде завръзката към едно странно и крайно объркващо пътешествие, в което търсят надмощие самотата, омерзението, престъплението, любовта, животът, смъртта. Режисьорът Петър Денчев овладява предизвикателствата в забележителния текст на Сара Рул с близките и до белетристичното му творчества средства на парадокса и иронията в стил ноар. Резултатът е един модерен спектакъл, в който интелектуалното и театралното, подкрепени от оригиналната визия на Петър Митев и музиката на Христо Намлиев, достойно си съперничат. Забележителна игра на Симеон Лютаков, Биляна Стоева, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Полина Недкова и Николай Божков.

 

Билети в eventim.bg и на съответните театрални каси.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT