Skip to Content

Премиерата на Театър 199 "Убийство без убийство" ще се играе на 6 и 22-ри март

Дата на събитието: 
Сб, 06/03/2021 - 19:00 - Пон, 22/03/2021 - 22:30

Две жени, едната медицинска сестра, другата – цветарка. Едната е „по-зряла“, другата… „по-гъвкава“. А помежду им – мъж. Изобретател. Доста незрял, но пък уверен, че някой ден ще бъде признат за „гений“. Естествено, нещата се заплитат! Има ли любов? Няма ли любов? Кой с кого, кога, къде? Но и защо (тъй като тук е замесена и голяма сума пари)?... И наистина ли може да се стигне до убийство? Или пък не? Предстои да разберете в романтичната комедия „Убийство без убийство“. 

„Убийство без убийство“. В тази история на романтични премеждия и престъпни кроежи, с комедийния си талант блестят София Бобчева, Христо Терзиев и Сияна Начева.

„Убийство без убийство“ разкрива автора Андрей Филипов в напълно нова светлина и дава поле на режисьора Емил Бонев да разгърне в максимална степен пластовете на смеха. Пиесата е написана в най-добрите традиции на криминалния жанр и поставена с деликатен усет за „фаталните“ човешки чувства. С много хумор, очарователно и незлобливо тя осмива заобикалящия ни живот, пощурелите ни страсти,  а може би дори и най-интимните ни блянове.

Андрей Филипов е роден в София. Бил е драматург в Столичния репертоарен театър на щата Ню Йорк в Олбъни и Народен театър „Иван Вазов”, а от 2009 г. е драматург на Театър 199 „Валентин Стойчев“. Сред пиесите му са „Среднощен град”, „Липсващият разказ”, „Времетръс”, „Снягосници“, „Светулки”, поставяни у нас и в чужбина. Има самостоятелна изложба живопис и рисунки – „Сянката на човека и други илюзии”. Превеждал е на английски език Й. Радичков, В. Петров, К. Павлов, К. Илиев, от английски – Х. Пинтер, Д. Мамет, Т. Стопард, У. Ръсъл. Автор е и на няколко стихосбирки, последната от които „Хайку“, илюстрирана от Светлин Русев. Непоставяната досега комедия „Убийство без убийство“ е първи негов текст за възрастни представен на сцената на Театър 199.

Заповядайте на „Убийство без убийство“.

Една пиеса с неочакван край!

„УБИЙСТВО БЕЗ УБИЙСТВО“

от АНДРЕЙ ФИЛИПОВ

постановка

ЕМИЛ БОНЕВ

сценография

ВЕНЦИСЛАВ АПОСТОЛОВ

костюми

ЕЛЕНА ИВАНОВА

в ролите:

СОФИЯ БОБЧЕВА

Анжела

ХРИСТО ТЕРЗИЕВ

Александър

СИЯНА НАЧЕВА

Пандора

 

 Партньори