Skip to Content

Българите в Одеса на полуфинал на състезание за хумор

Дата на събитието: 
Пт, 15/03/2013 - 19:30 - Нд, 17/03/2013 - 20:30

Одеса, Украйна. На 15 и 22 март ще се проведе полуфиналът на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други)

В състезанието по хумор ще участват 7 отбора съставени от български младежи от Украйна и Молдова. Игрите по КВН са много популярни в Украйна, Русия и други държави от ОНД . Съществуват лиги на различно ниво от ученическо до международно. Години наред това е едно от най-гледаните предавания по телевизията.

Българският КВН е сравнително млад. Първата игра се проведе през 2010 г. по инициатива на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ и Български младежки клуб „Актив“. В първият сезон участваха пет отбора, във втори - седем, а тази година броят им достигна до десет. Тази година за пръв път има участници от българското село Паркани (Приднестровие , Молдова).

Полуфиналът ще се състои от 2 игри. В първата игра на 15 март ще участват „Дивитлйиски гламур “, „Супер Троенци “ и „Люти чушки“. Втората игра ще се състои на 22 март. Надпреварата по остроумие ще е между „Бабините трънки“, „Шопски диалект“, „Делжилерски треднафил “ и „Три пиперя “. Само четири отбора ще имат право да преминат към следващият етап – финалът на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна, който ще се проведе към края на м. април 2013 г. Както и преди, победителите ще получат голямата награда – едноседмична почивка в България за целият отбор.

Информационна подкрепа: www.bg-ua.org – Информационен портал «Българите в Украйна».
 

Добави още снимки: 


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT