Skip to Content

Премиера на романа „Обратната страна“ в Пловдив

Дата на събитието: 
Чт, 30/10/2014 - 18:30 - 20:00

Третия си роман „Обратната страна“ ще представи в Пловдив Радостина Ангелова. Среща с автограф с авторката ще се проведе в книжарница „Сиела“ на 30 октомври, четвъртък, от 18.30 часа със съдействието на издателска къща „Жанет 45“.

Модератор на проявата е пловдивската писателка Ина Иванова.

Радостина А. Ангелова е родена в София през 1969 г. Автор е на стихосбирките "Половината съм аз" (2003) и "Сърце на път" (2004), романите "Виенски апартамент" (2012), "Имаго" (2013) и "Обратната страна" (2014). Печели Втория Европейски конкурс за поетична книга на английски език с ръкописа The Colours of the Old Lady. Влиза в класациите на 100-те най-креативни хайку автори в Европа за 2010 и 2011 г. Член е на международната хайку фондация (The Haiku Foundation).

Третият роман на авторката Обратната страна е книга за любовта като вдъхновение за творчество и житейска промяна, за стимулите, от които човек се нуждае, за да приема живота като баланс на добро и лошо, черно и бяло.

Внезапно Юлиана е замесена във виртуален любовен четириъгълник, съставен от приятеля от студентските й години Ник, неговата любима Изабела и собствения й, често отсъстващ съпруг Стефан. На фона на виртуалните й емоции към Ник, тя участва в реален международен турнир за поезия, заради който се нуждае от непрекъснато вдъхновение. Ник също се нуждае от вдъхновение, за да продължи романа си. Каква ще е развръзката, когато всеки получи онова, към което се стреми…

ОТЗИВИ ЗА РОМАНА:

"...този роман е много по-камерен и в същото време – много по-разголен емоционално. Това е роман за творческото начало и писането, за вдъхновението и двойнствения живот на словото и влиянието, което то има над живота на пишещия."

Милена Ташева, www.AzCheta.com - сайтът за твоята книга

"Това не е книга за любов. Това е книга за откровението. За писането, за литературата, за споделянето, за самотата... за себе си. Атмосферата й те подхлъзва и изпраща в меланхолии, прелъстява сетивата и разсъблича мислите."

Темз Арабаджиева, "На по книга, две"

Елегантен, поетичен стил и съзерцателна мъдрост.

Габриела Кожухарова, www.AzCheta.com - сайтът за твоята книга

Роман за дълбокото гмуркане в човешките отношения. С майсторско преливане на думите.

Кремена Петрова, Книжен център „Гринуич“

Дори философското е така поднесено, че веднага се отпечатва в съзнанието, няма да ви ограби откъм време, енергия, смисъл, а напротив – ще ви обогати и ще ви остави с приятното усещане от живота.

Емилия Найденова, „Под Моста“

Думите й придобиват форма, цвят, вкус, аромат, топлина... Те внасят усещане за уют и равновесие – дори когато описват най-драматичните събития в живота на героите.

Мая Любенова, „Жанет 45“Партньори