Skip to Content

Нов симфоничен оркестър с концерт от програмата „Да си върнем музикалните таланти на България”.

Дата на събитието: 
Вт, 14/03/2017 - 19:30 - 21:15
Зала „България” на 14 март, вторник от 19.30 ч., концерт на Нов симфоничен оркестър, под диригентството на Маестро Росен Миланов:
 
ХАЙДН Симфония № 95
АДРИАН ПАВЛОВ Bаrceuse II за струнен квартет и струнен оркестър
БРАМС Симфония № 2
 
Росен Миланов , който се връща в София специално за този концерт, след близо петгодишно отсъствие е най-успелият български диригент в момента. Той е музикален директор на Columbus Symphony Orchestra, Princeton Symphony Orchestra, САЩ, артистичен директор на Летния музикален фестивал на Ню Йорк и музикален директор на Симфоничния оркестър на Астурия, Овиедо, Испания.
 
Концертът ще бъде едно от най-вълнуващите събития за 2017 година. Със софийската премиера на „Bаrceuse II за струнен квартет и струнен оркестър” на Адриaн Павлов, който от години живее и работи в Германия, Нов симфоничен оркестър продължава своята програма „Да си върнем музикалните таланти на България.
 
От 2008 г. Нов симфоничен оркестър е член на „Европейска мрежа на симфоничните оркестри” /ONE/ - организация на европейски симфонични оркестри, финансирана от програмите на Европейския съюз за култура /текуща „Creative Europe”/.
 
През 2017 г. Почетен патрон на оркестъра ще бъде Н. П. Ана Мария Шампайо Фернандес, посланик на Бразилия.


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT