Skip to Content

„Пролет в София“ за залесяване на Младост

Дата на събитието: 
Пт, 19/04/2019 - 18:00 - 21:30

Благотворителен базар на картини „Пролет в София“ и богата танцово-музикална програма ще радва жителите и гостите на квартал Младост този петък.

Арт събитието #вДъхНови града с NET1 ще се проведе на 19 април, от 18:00 часа, в парк „Младост 3“ и има за цел да привлече съмишленици към  зелената идея на алтернативния телеком на София, заедно, с общи усилия да залесим градинка в квартала и така да превърнем града в по-красиво и по-добро място за живеене.

Желаещите да подкрепят инициативата, ще могат да направят дарение и/или да закупят картина от базара, а събраните средства ще отидат за закупуването на дървета и храсти, които ще засадим в избрано от СО район „Младост“ пространство през есента. Всички картини са създадени от децата, обучаващи се в профил „Изкуства – изобразително изкуство“ на 144 СУ “Народни будители“.

"Благодарен съм за вдъхновението и надеждата, които носи фактът, че деца рисуват, за да направят света, в който живеем, по-добър и по-зелен. Нека заедно подкрепим това, истинско и чисто добро! Включете се в инициативата този петък, а ние обещаваме, че ще засадим поне 100 красиви и зелени нови дръвчета в кв. Младост тази есен. Дръвчета, измечтани от сърцата на децата - ще засадим бъдеще за тях!", не скри вълнението си Никола Рахнев, председател на „Фондация 77“ и създател на проекта „Когато станем 100 000 ще посадим гора“, с чиято помощ ще бъде осъществена дарителската акция и залесяването през есента.

Освен на благотворителната изложба, посетителите на събитието в петък ще могат да се насладят и на интересна танцово-музикална програма, с изпълнения на децата от профилите „Изкуства – музика“ и „Изкуства – хореография“ на 144 СУ. Достъпът до мероприятието ще е с вход свободен.

Кампанията се организира от NET1 в партньорство със 144 СУ „Народни будители“ и Фондация „77“. Партньор и домакин е СО район „Младост“. 

Следи събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/411617766054015   



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT