Skip to Content

Изложба „Път на младите – II“ в Бялата къща

Дата на събитието: 
Ср, 04/09/2019 - 18:30 - Пт, 11/10/2019 - 10:00

Авторите от предстоящата септемврийска изложба „Път на младите II“ са буквално от цялата страна – Казанлък, Русе, Лом, Пловдив, Смолян.

 

В залите на културен център „Бялата къща“ са подредени творбите на живописците Ивайло Минков, Кристина Василева, Славена Николова и Християна Спасова, на фотографа Александър Карамфилов и скулптора Георги Узунов.

 

АЛЕКСАНДЪР КАРАМФИЛОВ работи като репортажен фотограф, но природата винаги го е привличала, както твърди той. Ето защо се опитва да я експонира или да я загатне в творбите си, да покаже симбиозата между нея и хората и красотата й - както в класическа, така и в разчупена форма.

 

ГЕОРГИ УЗУНОВ е възпитаник на НХА - София и има участия в много изложби в България и извън страната. В „Бялата къща представя скулптури, в които се опитва да изрази триизмерно в абстрактни форми философските си разсъждения или пък да улови чувствата в синтезираните фигуративни пластики.

 

ХРИСТИЯНА СПАСОВА е завършила специалност „Живопис“ във ВТУ.

Акцент в нейната живопис е черният цвят, с който успява да постигне една особена и пестелива експресивност. Повече от година вниманието й е привлечено от природата и животните. Без да се интересува от подробностите, авторката улавя движението, което казва всичко.

 

СЛАВЕНА НИКОЛОВА завършва специалност „Живопис“, магистърска степен в класа на проф. Н. Майсторов.

Предпочита да работи с акварел. Рисува предимно пейзажи, фигурални композиции, портрети. Темата на творбите й в тази изложба е морето. Авторката споделя, че всяка година лятото и морето я пленяват с нова сила и тя им посвещава цикъл работи. Този път те са от слънчева Гърция.

ИВАЙЛО МИНКОВ завършва НХА - София, специалност „Рекламен дизайн“. Живее и работи в Пловдив, където има много изяви в различни изложби.

Авторът търси красотата не само в природата, намира я и в градския пейзаж. Разпознаваем е с яркия колорит на живописните си платна и напластяване на боите.

 

КРИСТИНА ВАСИЛЕВА е учила мултимедиен дизайн и комуникации в Дания, а по-късно завършва бакалавърска степен по живопис във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ с отличен успех. Работи в областта на живописта, илюстрацията, рисунката. Платната на младата авторка в тази изложба се отличават с динамичен колорит, който е обусловен от образа на жената – романтичен, цветен, смирен, готически...



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT