Skip to Content

Изложба "Път на младите II" в Бялата къща

Последната за тази година изложба от проекта на "Бялата къща" в подкрепа на млади творци "Път на младите II" е посветена на тайнството на живота.

Каним Вас и читателите ви на среща с младите автори и творбите им, за да разкрият пред вас тайните на живота и какво ги вдъхновява.

Тайнството на живота е вдъхновението за творците в поредната изложба от проекта „Път на младите II”, която се откри на 16 октомври в залите на „Бялата къща“. Представена е пълна палитра от техники: Борислав Димитров и Емилия Бояджиева - живопис, Поля Добрева - живопис и графика, Манол Дончев – фотография, Антониа Иванова – скулптура, Ема Ефтимова – тъкан.Разнообразни са темите в платната на Борислав Димитров – от носталгия по миналото до опита да се изрази щастието.

Емилия Бояджиева търси сюжетите за картините си във фолклора и

етнографията.Муза в творчеството на Поля Добрева е самият живот. В поредицата си

„Възход“ тя разкрива цената, която плащаме за успеха, поставя въпроса за „стремежите“, налагани ни от обществото и нашите собствени.Манол Дончев е научил добре един от основните уроци във фотографията – да улавя моменти, а не само обекти. В изложбата негов герой е океанът.Антониа Иванова изследва сложния образ на жената, нейната нежност и

вътрешна сила.Ема Ефтимова претворява красотата на пауновите очи и петна в тъкани.

Авторката представя и своя прочит на традиционните елементи на

чипровските килими.Изложбата може да разгледате до 29 ноември 2019 година на ул. „Пълдин“ 12 в Стария град на Пловдив.Партньори