Skip to Content

Максим Ешкенази с концерт в Шумен

Дата на събитието: 
Чт, 05/12/2019 - 18:30 - 20:45

На 5 декември от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“ Симфониета – Шумен ще зарадва своите почитатели с концерт под палката на Максим Ешкенази, определян като изгряваща звезда сред съвременното поколение млади диригенти. Въпреки активната си творческа дейност в Калифорния, Максим Ешкенази е добре познат и в родината си като основател на образователната програма „Фортисимо“. На шуменската музикална сцена ще дебютира Клер Бразо – първи обой в Камерния оркестър на Лос Анджелис. В програмата на събитието са включени Увертюрата към операта „Сватбата на Фигаро“ и Концерта за обой и оркестър в до мажор от Моцарт, а също и Петата симфония от Франц Шуберт.

Максим Ешкеназие описван като „енергичен и интелигентен” музикант, който дирижира с „пълна увереност и проницателност”. Вестник „Лос Анжелис Таймс” го нарича „харизматичен и вълнуващ”. Той е единственият в семейството цигулари Ешкенази-Пантелееви, който решава да провери колко тежи диригентската палка. Брат му Хари, баща му Хари-старши и братовчедите му Мартин и Веско Пантелееви са успешни виртуози на цигулката. От 2008 г. Максим Ешкенази е втори диригент на Оркестър Pacific Symphony и музикален директор и диригент на Колбърнския камерен оркестър и на Колбърнския симфоничен оркестър в Лос Анджелис.

АмериканкатаКлер Бразо е утвърден солист и камерен музикант. С богат репертоар, който се простира от барока до съвременната музика, тя има зад гърба си много концерти както като изпълнител, така и като куратор. Нейният обой може да се чуе и в няколко филмови и телевизионни саундтрака. Завършила е Консерваторията на Боб Коул към Калифорнийския държавен университет, специализирала в Музикалната академия в Колбърн, Бард Колидж и в Рим, член на младежкия оркестър към Лосанджелиската филхармония. Участвала на фестивали в Норфок, Йейл, Аспен и Люцерн.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT