Skip to Content

На брега на древния Севтополис – новата открита сцена на Старозагорската опера

Дата на събитието: 
Сб, 04/09/2021 - 20:00 - Пон, 06/09/2021 - 22:45

 

Кулминацията в тазгодишното издание на традиционните Празници в долината на тракийските царе ще бележи Старозагорската опера, която за първи път ще представи на новопостроената открита сцена на язовир „Копринка” своите впечатляващи продукции на операта „ТУРАНДОТ” /4 септември/, концерта STING THE OPERA /5 септември/ и танцовата драма „НЕСТИНАРКА”/6 септември/. Събитията са обединени под символичното заглавие в духа на тракийските празници НА БРЕГА НА ДРЕВНИЯ СЕВТОПОЛИС.Директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов откликва с ентусиазъм на поканата на кмета на Община Казанлък Галина Стоянова Старозагорската опера да участва в XVI-то издание на „Празници в долината на тракийските царе”. Избира пространството на живописния бряг на язовир „Копринка” и е на път да осъществи още една своя дългогодишна мечта – опера и балет на вода. Съчетанието на природните дадености и хилядолетната история на това място вдъхновяват още повече Огнян Драганов, който не се колебае да направи решителната първа стъпка и да представи един от най-пищните, красиви и трудни като реализация спектакли на Старозагорската опера съвместно с Държавния куклен театър-Стара Загора на операта „Турандот” от Пучини.

С оглед на мултижанровите тенденции в програмата на тракийските празници Старозагорската опера ще представи още концерта Sting the Opera със солист Петър Салчев.

Откритата сцена на язовир „Копринка” категорично е особено подходяща за представянето на шедьовъра на българското музикално и танцово творчество култовата танцова драма „Нестинарка” по музика на Марин Големинов – спектакълът се посвещава на 80-та годишнина от рождението на легендарната Маргарита Арнаудова.

Добави още снимки: 


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT