Skip to Content

Книга представя 101 творци от българската нова вълна

Дата на събитието: 
Ср, 07/11/2012 - 19:00 - 22:00

101 фигури от авангарда на съвременната българска култура са включени в книгата „Българската нова вълна“, която ще бъде представена на 7 ноември от 19:00 часа в аrtnewscafe в Пловдив. Това ще бъде първата извънстолична презентация на изданието, подбрало емблематични фигури от авангарда на съвременната българска култура.

За проекта ще говорят Бояна Гяурова, главен редактор на списание „Едно“ и арт директорът на книгата Васил Илиев.

Главната идея на „Българската нова вълна“ е създаването на архив и база данни за интересните български автори, чрез която човек бързо и лесно да се ориентира кои са двигателите в сферата на съвременната култура. Стоте и един представени личности създават изкуство, музика, кино и театър, танц, литература и фотография, дизайн или архитектура, а често работата им прекрачва границите между жанровете. Сред артистите, включени в книгата, са познати и утвърдени имена като Явор Гърдев, Андрей Паунов, Иван Мудов, Иво Димчев, но и открития като режисьорът Илиян Метев, художничката Миряна Тодорова, фотографът Лубри, по-ъндърграунд артисти като графити артистът Xроме, музикалната група „Мазут“ или пък авторите на „В крак с времето“ – Destructive Creation и още много, много други.

Подборът на мястото за представяне в Пловдив не е случаен, защото artnewscafe се радва на участие в книгата със своите архитекти MMXX.
 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT