Skip to Content

artnewscafe

Първата изложба от проекта SERIAL PORTRAITS е на Мартина Вачева

На 15 август от 18:00 часа в artnewscafe ще се открие първата изложба от проекта SERIAL PORTRAITS на младата пловдивска художничка Мартина Вачева.

SERIAL PORTRAITS е изложба с портретна илюстрация в три части, всяка от които представя героите от три легендарни американски сериала – „Туийн Пийкс", „Доктор Куин лечителката" и „Спасители на плажа". Хиперболизираните, понякога комични, друг път изкривени и странни, портрети на Мартина са събрани в независими издания или фензинове.

Пловдив с шест локации в Нощта на литературата

И тази година на 14 май Пловдив ще бъде част от Нощта на литературата, която се организира от EUNIC България (European Union national institutes for culture).

В тазгодишното, трето издание Пловдив ще се включи със 6 локации. В Балабановата къщаще чете Василия Дребова. В НБ „Иван Вазов“ - Розалия Александрова, в Петното на Роршах – Дария Трифонова и Златко Ечев, в ARTNEWSCAFE - Василена Панчарова и в Bee Bop Café -  Красимир Йорданов.

Месец на норвежкото кино в artnewscafe

Месец на норвежкото кино ще се проведе от 20 януари до 15 февруари в пловдивското artnewscafe. В рамките на близо месец ще бъдат представени осем пълнометражни филма от Норвегия. Откриването на събитието ще бъде на 20 януари от 20:00 ч. със спечелилия награда за най-добра режисура на Световния филмов фестивал в Монреал през 2010 г. игрален филм „Limbo” (2010).

БУРКАН-ПАРТИ VI и изложба-разпродажба на MINUSHKA от Вики Книш

За шеста поредна година пловдивското artnewscafe кани приятели, домашни производители и ценители на тематичното Буркан-парти. И тази зима ни очаква бутикова неделна дегустация с награди за най-добри буркани в категории: сладко и солено. Поощрителна награда ще има за най-добре изглеждащ буркан. Попълва се формуляр за участие, като при журирането на бурканите ще се имат предвид както вкусовите качества, така и направените от продукти собствено производство, варени на дърва или газ. Не подлежат на дегустация домашни алкохолни напитки.

Първа самостоятелна изложба на Стефан Николаев в галерия Сариев

Пловдивската Галерия Sariev Contemporary ще представи от 11 май до 30 юни самостоятелната изложба на Стефан Николаев “Half-Life”. Куратор на събитието е Емил Урумов. Експозицията ще бъде открита в 18:30 часа в присъствието на автора и куратора, а час и половина преди това в artnewscafé ще се състои разговор със Стефан Николаев и куратора Емил Урумов и представяне на каталога “One for the Money, Two for the Show”.

Пловдив се включва в Нощта на литературата

Пловдив ще се включи в Нощта на литературата – 15 май, която ще мине под знака на публичните четения. Второто издание на Нощта на литературата в България се радва на изключителен интерес. Десет български града, сред които и Пловдив, се включват активно в проекта, иницииран от Чешкия център и осъществен в сътрудничество с мрежата културни институти EUNIC.

Mонументалните паметници от времето на комунизма представят в Пловдив

Книгата на фотографа Никола Михов  „Forget Your Past” ще бъде представена на 19 март от 18:30 часа в пловдивското Artnewscafе. Авторът лично ще присъства на премиерата на творбата и ще разговаря с издателя Манол Пейков и архитект Владислав Костадинов.

RE-HOME - Пловдив като Европейска столица на културата

На 12 март в artnewscafe, Пловдив като продължение на серията лекции отинициативата „Беседка за града”ще представи проектаRE-HOMEна група студенти по архитектура към УАСГ по тематаПловдив като Европейска столица на културата.

Сантиментална изложба в галерия Сариев

Отворен разговор между авторите Недко и Димитър Солакови и куратора Яра Бубнова организират пловдивската галерия Sariev Contemporary и artnewscafe в града под тепетата. Разговорът ще се проведе на 2 март от 11:00 часа по повод  “Сантиментална изложба” в Галерия Sariev Contemporary, която ще бъде открита на 1 март.

Книга представя 101 творци от българската нова вълна

101 фигури от авангарда на съвременната българска култура са включени в книгата „Българската нова вълна“, която ще бъде представена на 7 ноември от 19:00 часа в аrtnewscafe в Пловдив. Това ще бъде първата извънстолична презентация на изданието, подбрало емблематични фигури от авангарда на съвременната българска култура.

За проекта ще говорят Бояна Гяурова, главен редактор на списание „Едно“ и арт директорът на книгата Васил Илиев.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT