Skip to Content

Софийска опера и балет

ДОН ЖУАН от Моцарт на 13 март и 15 март

На 13 и 15 март Софийската опера и балет кани почитателите си на операта „ Дон Жуан ” от Волфганг Амадеус Моцарт, чиято премиера беше през 2019 година.

„Аполон и Хиацинт“ от Моцарт - нов спектакъл на Софийската опера

След успеха на операта „Дон Жуан“, Софийската опера поставя и първата опера на детето-чудо Моцарт, създадена, когато той е на 11 години.Премиера на балета „Кармина Бурана“

Заповядайте на 8 ноември на премиерен спектакъл на балета  „Кармина Бурана“ – Хореография от Фреди Франдзути, музика Карл Орф.Със специалното участие на солисти, оркестър, хор и балет на Софийска опера и балет.

ДОН ЖУАН от Волфганг Амадеус Моцарт на сцената на Софийската опера

Басът Петър Найденов става Дон Жуан в едноименната опера на Моцарт на 17 октомври в Софийската операДобави още снимки: 

„Евгений Онегин“ на Вера Петрова и на софийска сцена

 „Евгений Онегин“ от Чайковски,  като постановка на  Вера Петрова, откри оперния сезон 2017 / 2018 на театър „Верди“ в Триест. Едно тържествено начало и същевременно изключително успешно, а аплодисментите за премиерата са високата оценка, която международната публика даде на българския режисьор.  Светският Триест се събра в официално облекло в театър „Верди“, за да отпразнува премиерата на един луксозен „Евгений Онегин“.

Софийската опера празнува Международния ден на музиката с "Травиата" на Верди

По случай 1 октомври – Международния ден на музиката,Софийската опера предлага на своите верни приятели специален подарък - възможността да гледат спектакъла „Травиата” от Джузепе Верди.

Още за международната премиера на „Набуко”

 Цели шест вечери площадът пред катедралния храм „Св.Александър Невски” ще бъде огласен от неповторимата музика на Верди и от прекрасните и запомнящи се гласове на звездния състав от световноизвестни изпълнители.

Разпространи съдържание


Партньори