Skip to Content

София

Премиера на Макс Блехер с гост Тео Ушев

Жанет 45, Лора Ненковска и Тео Ушев



Изложение "Дни на италианското образование: 2019

Известна със своя стил, античност и архитектура, Италия е привлекателна не само като туристическа, но и като образователна дестинация. Страната привлича ежегодно 80 000 международни студенти от цял свят с многобройните си бакалавърски програми, магистратури и докторантури, които се предалагат както на италиански, така и на английски език!

Тайе Селаси с премиери в България

Тайе Селасие родена през 1979 г. в Лондон, в семейството на нигерийка и ганаец. Израства близо до Бостън, впоследствие живее в Ню Йорк, Рим и Берлин, а понастоящем –в Лисабон. Не обича да я питат откъде е. Предпочита да изброи градовете, където се чувства местна. Или да използва думата „афрополит“ – понятие, което сама е измислила за такива като нея.

139 години от обявяването на София за столица на България

На 3 април 2018 г. отбелязваме 139 години от обявяването на София за столица на България.

„Реквием“ от Моцарт с маестро Йордан Камджалов – смелост и нови мащаби в класиката

Дни преди концертите на „Реквием“ от Моцарт, Йордан Камджалов сподели емоции от кухнята на класиката в изцяло нов вид. Предконцертните диалози на диригента, маестра Мая Василева и солистите на „Музикална лаборатория за Човека“ преминаха сред пълни зали и честни въпроси от публиката. Честни бяха и отговорите на Маестро Камждалов, който съвсем открито сподели мислите си преди първия път, в който се осмелява да дирижира творба на гениалния Волфганг Амадеус Моцарт.

Изложение „Европейско образование” 2017

Достъпното качествено образование в престижни европейски университети ще бъде във фокуса на изложение „Европейско образование”, което отваря врати в София на 11 март в и продължава  на 12 март в Пловдив.

Националният балет на Русия „Берёзка” с три спектакъла в България

Националният балет на Русия „Берёзка”, превърнал се в една от емблемите на руската култура , през  70 годишната си история получава признанието и подкрепата на всички руски правителства. Ансамбълът, който е в структурата на "дела под патронажа на президента"получи нова сграда в центъра на Москва, това съобщи лично Владимир Путин на среща с екипа на балета. https://www.vbox7.com/play:e2d8ea24a7 Руският президент засвидетелства уважение и личната си благодарност.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT