Skip to Content

Музеи

Изложба „Възстановяване на екосистемите“ в Национален музей "Земята и хората"

На 5 юни в Националния музей „Земята и хората“ за десета поредна година ще бъде отбелязан Световния ден на околната среда.

Темата за 2021 г. е: „Възстановяване на екосистемите“.

Музеят в Търговище отново отваря врати за посетители

От 5 януари (вторник) 2021 г. Регионален исторически музей-Търговище отваря отново врати за посетители.

Откриват музеен образователен център в Търговище

      Регионален исторически музей – Търговище успешно приключи дейностите си по проект „Оборудване на Музеен образователен център в Регионален исторически музей –Търговище”, изпълняван с финансовата подкрепа на Министерство на културата по направление: Музеят като образователна среда.

Празнично работно време на исторически музей Търговище

      Регионален исторически музей – Търговище съобщава, чевъв връзка с предстоящите празнични и почивни дни, отворено за посещение ще бъде СЛАВЕЙКОВОТО УЧИЛИЩЕ, с постоянна експозиция „Възрожденска класна стая" и изложбите:

   - Свещената дреха;

   - Жените в обществото – гостува Регионален исторически музей Русе;

Изложба „ Жените в обществото” на РИМ Русе гостува в Търговище

Скъпи приятели,  в Регионален исторически музей - Търговище е експонирана изложбата „ Жените в обществото”. Тя е дело на Регионален исторически музей – Русе и проследява проявите на Модерното време и промените в живота на българските жени в последното столетие. Експозицията включва 10 постера с фотоси, текстове и 13 уникални кукли, които представят умалени копия на автентични костюми от музейната колекция в Русе.

Почит към Константин-Кирил Философ в музей „Земята и хората"

14 Февруари, денят на Успението на Константин-Кирил Философ, традиционно се отбелязва в Националния музей „Земята и хората“, като ден за отдаване почит към делото на

Разпространи съдържание


Партньори