Skip to Content

Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят книгите си пред студенти

Дата на събитието: 
Пон, 20/05/2013 - 13:00 - 15:00

Звездите на българската естрада – Богдана Карадочева и Стефан Димитров, ще се срещнат със студенти в Пловдивския университет на 20 май от 13:00 часа. Те ще представят юбилейните си книги „Богдана Карадочева на 20 и на 30 х 2“ и „Мъжът на 60 интимно“. Срещата ще бъде в Учебния театър в сградата на Ректората.

Заглавието на разказите на известната естрадна певица е заимствано от един от хитовете й.  Биографичната книга „Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х 2” дава на читателя точно това, което той очаква - една много лична среща с харизматичната певица и публична личност Богдана Карадочева. Заглавието веднага събужда асоциации за онзи незабравим неин шансон за силната жена, която отстоява любовта като смисъл, но не и като зависимост:

Ех , момичета -
и на 20, и на 30 по две -
даже до смърт да обичаме,
пак не падаме на колене...

Откровена и непристорена, книгата споделя не само позициите за изкуството и живота на една чувствителна и интелигентна жена, но очертава и биографията на епохата.

"Мъжът на 60 интимно" пък е изповедта на композитора Стефан Димитров. Това е първата му автобиографична книга.

„Събитията и героите в тази книга са реални, но от съображения за сигурност имената им са променени. Поне с това да покажа някакво творчество.
Шегувам се, разбира се.
Но поради по-напредналата ми възраст много от случките и срещите ми с различни хора са неподредени и разфокусирани. Иначе са реални, защото са моят живот.
Все пак са от втората половина на двайсeти век.
Нямаше СПИН, цветна телевизия, джиесем и ГМО.
В София киселото мляко го режеха с голяма лъжица, а след “Кръста” се простираха опитните ни полета. Там ние, млади пионери, садяхме цвекло..."

Стефан



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT