Skip to Content

Атила превзема Пловдив на бял кон

Истинска сензация ни очаква на сцената на Античния театър в сряда. Откриването на традиционния Оперен фестивал под тепетата обещава вълнуваща премиера на шедьовъра на Джузепе Верди. Редом със звездния състав тази година, привлечен специално за първото изпълнение на „Атила”, на пловдивска сцена ще видим и звездата от няколко филмови продукции, между които и „Конан Варварина”. На 19 юни (сряда) от 21.00 часа пред публиката ще дефилира и… Ганстър, 13-годишен чистокръвен бял англо-арабски кон. Ганстър е участник и в много спортни състезания и добър приятел на 12-годишно момиченце от Пловдив.

Деян Вачков, в ролята на Атила, заяви, че няма притеснения да си партнира с Ганстър от конната база във Войводиново. Своеобразното дуо ще напомни на по-запознатите с легендите около хунския вожд за фреската на Рафаело във Ватикана, изобразяваща срещата на Папа Лъв и Атила. Тази историческа сцена се случва на един от седемте хълма на Рим, където Папа Лъв преговаря с Атила, опитвайки се да спаси Вечния град. За радост на многобройната публика на Античния театър, красивата сцена от тазгодишната премиера на пловдивска сцена - вече в едно друго време - също се изпълнява на един от хълмовете на древния и вечен Пловдив.

Истински бял кон на сцената на Античния театър не е новост за Пловдивската опера, съобщава режисьор-постановчика Иванка Далийска. Преди 20 години, под диригентството на покойния италиански режисьор Франческо Превитера, отново на сцената на Античния, публиката за пръв път е имала възможност да наблюдава подобно изпълнение в операта „Набуко” от Джузепе Верди.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT