Skip to Content

Неделно матине в сливенската зала „Сирак Скитник“

Дата на събитието: 
Нд, 10/11/2013 - 11:00 - 13:30

Камерен концерт-матине ще се състои на 10 ноември 2013 г. от 11:00 часа  в изложбена зала „Сирак Скитник“ в Сливен. Събитието се организира по инициатива  на Художествена галерия „Димитър Добрович“ и ще представи за първи път в Сливен творческия тандем  - Костадинка Николова – Топалова (сопран) и Диана Костова (пиано).

Костадинка Николова – Топалова е завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София през 1990 година, в класа по оперно пеене на  доц. Констанца Вачкова. От 1989  до 1992 г.  солист на Пловдивската опера. От 1992 до 2013 г. солист на Варненската опера. От 2010 г. преподавател по оперно пеене в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“  - град Варна.

В репертоара си има над 30 оперни заглавия, сред които „Бохеми“ - Пучини, „Риголето“ -  Верди, „Турандот“ – Пучини,  „Така правят всички“ – Моцарт, „Кармен“ – Бизе и др. Гастролирала е в Русия, Гърция, Кипър, Германия, Испания, Италия и др. Има записи в Московското радио. През 2009 г. издава компакт диск с песни на Чайковски и Рахманинов.

Диана Костова е завършила Музикалната академия „Панчо Владигеров“ в София , в класа по пиано на проф. Джулия и Константин Ганеви. До 1989 г. работи в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ – град София. От 1990 г. е преподавател по клавирен съпровод и камерна музика в Национално училище по изкуствата „Добри Христов“  - град Варна.  Развива богата концертна дейност. Канена е в жури на наши и международни конкурси.

Програмата на Неделното матине включва популярни песни и канцонети  от  Джузепе Верди. 

Билети за концерта могат  да бъдат закупени на входа на зала „Сирак Скитник“ .



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT