Skip to Content

Приказен концерт на възглавници в Дом на архитекта

Дата на събитието: 
Нд, 12/01/2014 - 11:00 - 13:15

Новата година пристигна, но ние отказваме да разрешим на празничния дух да си отиде така лесно. Следващият ни Концерт на възглавници ще бъде изпълнен с приказни истории и вълшебна музика.

Четири истински принцеси ще ни гостуват на 12-ти януари в Съюза на архитектите на ул. "Кракра" №11 в гр. София. Това са цигуларката Цветина Панайотова, челистката Франческа Формизано и пианистката Марина Симеонова. Разбира се, никое магическо събиране не може да мине без муза, затова Симона Ковачева ще се яви като Зузи - палавата разказвачка, която ще ни разведе из приказния музикален свят на Чайковски, Хумпердинк, Менделсон, Яначек, Прокофиев и Римски-Корсаков.

Приказките ще бъдат разказани от цигулката на Цветелина Панайотова, виолончелото на Франческа Формизано и небезизвестното пиано на госпожица Марина Симеонова. Съвсем естествено, тримата музиканти притежават дълги биографии, изпълнени със смели подвизи и царски отличия.
Те обичат да прелитат от студените баварски гори до слънчева Арабия още преди да обядват. Малкият пясъчен човек е много строг и не обича закъснения. А и Пепеляшка винаги организира нещо с цар Берендей и Шехерезада.

Очаква се специалното участие на разсеяната музикална муза Зузи. Темпото и нотите на музикантите са в хиляди сигурни ръце и един комин, зад който има тържествено обещание: „Със сребрист маркер към послушание!”. Предстои ни да усетим юридическата тежест на този документ.
 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT