Skip to Content

Дом на архитекта

„Построено/Непостроено. 50:50“- ретроспективна изложба на доц. д-р арх. Станчо Веков

Откриване 15 октомври 2019, 18.00, Централен дом на архитекта, ул. «Кракра» 11, София. Представя проф. д-р арх. Тодор Булев, председател на САБ

Научна конференция, посветена на делото на архитект Пенчо Койчев

 
По повод 140 години от рождението на арх. Пенчо Койчев, на 23 март Института за изследване на изкуствата при БАН организира научна конференция, в която ще вземе участие и г-жа Мариана Димитрова – уредник в отдел „Нова история” при Регионален исторически музей – Русе. Темата на нейния доклад е „Съдебната палата в архитектурната история на Русе”.

Естествен роман – 15 години и 10 издания по-късно

„Естествен роман" – 15 години и 10 издания по-късно. Книгата, която, според мнението на мнозина, върна читателя и даде тласък на новата българска литература. Дебютът на Георги Господинов в прозата излиза през 1999 г., в самия край на 1990-те, след като печели Националния конкурс „Развитие" за ръкопис на роман. Второто и всички последвали издания излизат в „Жанет 45". Първи за света го откриват френското издателство „Фебюс" и сръбското „Геопоетика".

Клаудиуш Баран с акордеонен концерт на възглавници

Колко концерта с акордеон сте посещавали? Изненадващо или не, оказва се, че този инструмент разполага със значителен класически репертоар. Виртуозни, танцувални и мелодични пиеси ще прозвучат на следващия Акордеонен Концерт на възглавници на 9 март 2014г. от 11:00 и от 17:00ч.

Приказен концерт на възглавници в Дом на архитекта

Новата година пристигна, но ние отказваме да разрешим на празничния дух да си отиде така лесно. Следващият ни Концерт на възглавници ще бъде изпълнен с приказни истории и вълшебна музика.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT