Skip to Content

Награждават замъка “Влюбен във вятъра” край Созопол

Дата на събитието: 
Сб, 13/08/2016 - 19:00 - 21:30

Влюбен във вятъра” се нареди на четвърто място в ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа. Пред него в класацията са само  три замъка - в Португалия, Испания и Германия. 

Първоначалният подбор бе извършен от жури, включващо международни експерти в туристическата индустрия. То селектира 16 замъка в Европа, между които и замъкът „Влюбен във вятъра”. Победителите определи онлайн гласуване, в което участие взеха 10 490 туристи от 109 страни по света.

Високият приз ще бъде връчен от Максимилиан Лежьон - Изпълнителен директор на Европейската организация „Най-добрите европейски дестинации”  на 13 август/събота/  на церемония в амфитеатъра в Созопол.

„Влюбен във вятъра” е единственият новосъздаден замък в Европа. Сградата е построена изцяло от дялан странджански камък и в нея са използвани само автентични и автохтонни материали, които отговарят на критериите за градеж на истински замък. Със своята приказна архитектура през последните години той привлича все повече посетители, печели и множество международни отличия. През тази година Замъкът спечели и първите две награди - златен и сребърен приз  в престижния международен конкурс за архитектура и дизайн "A' Design Award" и бе обявен за „архитектурно чудо”.

 

Програма на официалната церемония за награждаване на Замъка „Влюбен във вятъра” – ТОП 5 на EBD/European Best Destinations/:

13 август /събота/ 2016 г.

19:30 ч. – 21:00 ч.

Амфитеатър на Стария град в Созопол

- Връчване на награда  на Замъка „Влюбен във вятъра” от Европейската Комисия по туризъм, Брюксел по повод класацията на EBD – ТОП 5 на най-красивите замъци в Европа.

- Връчване награда на общинската администрация в Созопол.

21:30 ч. „Влюбен във вятъра” / на 6 км. от Созопол/ тържествена вечер

На церемонията по награждаването са поканени да присъстват министър председателят на Република България Бойко Борисов, представители на дипломатическите мисии в България, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметовете на Бургас, Созопол и съседните населени места, бизнес партньори, граждани и гости на Созопол.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT