Skip to Content

Фестивал на Вдъхновението очаква пловдивчани през ноември

Дата на събитието: 
Пон, 13/11/2017 - 10:00 - Нд, 19/11/2017 - 22:00

Артисти, музиканти, танцьори, художници, лектори, преподаватели и треньори ще споделят знания, опит и вдъхновение от 13 до 19 ноември в първия по рода си фестивал -  „Седмица на Вдъхновението – Week of Inspiration`2017”.

Проектът се реализира от Фондация Пловдивски Културен Институт с подкрепата на Община Пловдив.

„Седмица на Вдъхновението е естествено продължение на успешно реализираните досега четири формата на Фестивала „Уикенд на Промяната. Нашата обратна връзка и одобрение, които получавамеот участниците и посетителите, ни даде вдъхновение да разширим проекта и да го направим още по-мащабен и продължителен“, заяви днес в ефира на Дарик Радио директорът на Пловдивски Културен Институт, Марияна Стракова.

Тя отбеляза, че в рамките на седмицата са предвидени изнесени събития в няколко средни училища под надслов „АРТ МЕЖДУЧАСИЕ“, които имат за цел да провокират учениците към нови вдъхновения и опит със средствата на изкуството и експеримента. В отворени дискусионни срещи децата ще споделят какво ги вдъхновява и как виждат своето бъдеще. През седмицата ще има отворени класове с различни теми и активности за малки и големи.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT