Skip to Content

Войн де Войн - SUR(REAL)RENDER

Дата на събитието: 
Чт, 26/07/2018 - 18:00 - Пон, 27/08/2018 - 22:15

SARIEV Contemporary, Пловдив има удоволствието да представи пърформанс и изложба SUR(REAL)RENDER на автора представляван от галерията Войн де Войн. Изложбата ще се състои между 26 юли и 27 август 2018 г. и ще представи поредицата от фотограми, създадени по време на колективния пърформанс при откриването на 26 юли 2018 г. между 18:00 – 22:00 часа в пространството на галерията на ул. Отец Паисий 40 в Пловдив.   

SUR(REAL)RENDER на Войн де Войн се случва във време на лично помирение и задава въпроси за това дали сме поели по пътя на нашата лична мисия в живота, дали сме на прав път, слушахме ли водещите ни гласове и разпознахме ли знаците досега.   

В деня на откриването Войн де Войн кани публиката да стане свидетел и да участва в създаването на изложбата му SUR(REAL)RENDER в пространството на галерията. За тази цел авторът ще трансформира белия куб на галерийното пространство на Sariev Contemporary в черна кутия, ще използва неговите пространствени параметри и ще пренесе технологията на фотографиране и оригиналния аналогов принцип, за да направи широкоформатни документални изображения. В този случай Войн поставя субекта/обекта/тялото вътре в кутията – а не отвън, както се прави при използването на фотоапарат и заснемането на изображение. 

Създаденото "вътрешно пространство" е пространство, в което тялото олицетворява празнотата и се свързва с материята и паметта в нелинейна мисъл и действие. 

  

В намерението си пърформънса на Войн де Войн поставя своите въпроси, хипотези и определя терминология, които са възможни да бъдат реализирани в неговото протичане. Набелязани от автора те са: 

Какво е универсална памет, как се свързва паметта със събитията, времето. 

Съществуването като възможен светлинен източник, оставяйки следи в ефирното. В невидимото паралелно измерение, когато времето и пространството са неразделнa същност. 

Изображения и образи се раждат и всичко това накрая има за цел да се върне отново в универсалното въртене. 

Възможността, желанието да създаде "не-пространство" – невъзможната задача на физиката – в което елементите не се привличат и не се свързват и материята и движението не съществуват – това е Materia Prima.   

SUR(REAL)RENDER може да бъде разгледан като пърформативното предложение, което изследва обхвата на човешкото присъствие – както на физическо, така и на ментално ниво. То улавя и документира моментното състояние на съзнанието на колектива/нас. 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT