Skip to Content

В очакване на „Набуко“ на стадион „Берое“ с Мария Гулегина

Дата на събитието: 
Нд, 08/07/2018 - 21:00 - 23:45

Трескава подготовка кипи в Старозагорската опера. Поводът е предстоящия грандиозен спектакъл на операта „Набуко“ на 8 юли, от 21.00 часа на стадион „Берое“ с участието на знаменитата оперна певица Мария Гулегина.

За трета поредна година Опера на стадиона привлича вниманието 

на меломани, зрители от различни възрасти и широк спектър на интереси и предпочитания от цяла България. Специално заради Мария Гулегина ще пристигнат в Стара Загора и нейни почитатели от Русия и различни 

европейски страни. Спектаклите на открито имат своето неповторимо 

очарование и уникалност.

Директорът на Държавна опера - Стара Загора Огнян Драганов неведнъж е демонстрирал като режисьор своя творчески размах и смелост при осъществяването на мащабни продукции. И този път няма да 

липсват ефектни зрелищни сценични решения, както и допълнително 

подсилване на визуалната и звукова картина с участието на хора и 

оркестъра на Държавна опера-Бургас и съставите на няколко 

непрофесионални хорове от Стара Загора и региона.

Около 300 души са участниците в спектакъла на операта „Набуко“ на стадиона.Най-вълнуващо и очаквано е първото гостуване на българска сцена на великата руска оперна звезда Мария Гулегина, която ще изпълни ролята на Абигайл. Блестящият румънски баритон Йонуц Паску ще бъде в ролята на Набуко, а великолепните солисти на Старозагорската опера Ивайло Джуров, Ивайло Михайлов, Петя Петрова и Нина Димитрова ще партнират на звездните гости в ролите на Захария, Измаел, Фенена и Анна.

Участват още оркестърът и хорът на Държавна опера-Стара Загора, както и представители на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур“. Спектакъла ще дирижира Ивайло Кринчев. Хормайстор Младен Станев. Сценичната адаптация е на художника на Старозагорската опера Тодор Демеров, дизайнер на костюмите на солистите е младият и талантлив костюмограф Денис Иванов.

„За първи път съм в България, никога преди не съм била тук. За мен 

участието ми в спектакъла на операта „Набуко” в Стара Загора е много 

отговорно. България се слави с огромни оперни гласове. Пяла съм през 

1989 г. с Гена Димитрова, бях в състава на младите оперни певци в Ла 

Скала тогава, когато тя беше в състава на титулярите. Много е отговорно да пея в Родината на Гена Димитрова – некоронованата кралица в тази роля, вълнуващо и трепетно е за мен. Не обичам да пея с микрофон, той изравнява гласа, няма я свободата на оперния глас. Много харесах костюмите на младия костюмограф Денис Иванов и съм радостна, че ще пея заедно с Йонуц Паску, с когото сме били на една сцена преди години в Солерно, Италия” – това каза голямата оперна звезда Мария Гулегина  в началото на пресконференцията пред медиите в Пресклуба на БТА в Стара Загора.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT