Skip to Content

Традиционни китайски инструменти на Античния театър

Дата на събитието: 
Сб, 13/09/2014 - 20:00 - 23:30

След оркестъра на Шънджън и летящите Кунг Фу танцьори в Пловдив пристига Камерният оркестър на Забранения град в Китай. Изпълнителите ще демонстрират уникални традиционни китайски инструменти на 13 септември (събота) от 20 часа на Античния театър.

Виртуозните музиканти са от престижната Китайската музикална консерватория.  Изпълненията им включват както композиции на съвременни автори, така и традиционни китайски класики  с модерен аранжимент.

Пловдивчани ще имат уникалната възможност да видят и чуят старинни инструменти – китайския аналог на цигулки, виоли, флейти и ударни инструменти.

Оркестърът носи името на Забранения град, който почти пет века е бил дом на императора и неговото семейство в Пекин, както и церемониален и политически център на китайското правителство. Считан за един от най-елитните камерни състави,   препоръчвани и популяризирани от Китайското министерство на културата, оркестърът свири с огромен успех в редица държави, между които Австралия, Нова Зеландия, Полша, Русия, Мексико, Куба, Израел и др.

Концертът на Камерния оркестър на Забранения град  е предвиден от 20 часа, за да може зрителите да се включат след него в Нощта на музеите и галериите в града. Билети се продават в Билетен център пред Общината.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT