Skip to Content

Нощ на литературата

Десета Нощ на литературата в България

Съвременна европейска литература в нови български преводи ще бъде представена и тази година на юбилейната десета Нощ на литературата. Литературният хепънинг ще бъде на 12 май 2021 г. и в него ще се включат 14 български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Шумен. В София Нощ на литературата е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година.

Пловдив с шест локации в Нощта на литературата

И тази година на 14 май Пловдив ще бъде част от Нощта на литературата, която се организира от EUNIC България (European Union national institutes for culture).

В тазгодишното, трето издание Пловдив ще се включи със 6 локации. В Балабановата къщаще чете Василия Дребова. В НБ „Иван Вазов“ - Розалия Александрова, в Петното на Роршах – Дария Трифонова и Златко Ечев, в ARTNEWSCAFE - Василена Панчарова и в Bee Bop Café -  Красимир Йорданов.

Пловдив се включва в Нощта на литературата

Пловдив ще се включи в Нощта на литературата – 15 май, която ще мине под знака на публичните четения. Второто издание на Нощта на литературата в България се радва на изключителен интерес. Десет български града, сред които и Пловдив, се включват активно в проекта, иницииран от Чешкия център и осъществен в сътрудничество с мрежата културни институти EUNIC.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT