Skip to Content

Концерт на Милчо Левиев на Античния театър

Дата на събитието: 
Пт, 30/09/2016 - 20:00 - 22:45

Концерът „Балканска връзка“ на Милчо Левиев остава на Античния театър, съобщиха организаторите. Той ще се състои утре,  30 септември, от 20 часа, вход свободен.

Музика на Пиацола, Джон Ленън, Бизе, Бах и Верди, световноизвестното гръцко сиртаки в „балканска връзка” с неравноделния темперамент на българския фолклор – цялата тази  палитра от звуци и настроения публиката ще съпреживее чрез неповторимите интерпретации и аранжименти на Маестрото.

Концертът-спектакъл „Балканска връзка“ е съвместна продукция на Sychrono Conservatoire of  Thessalonikiи Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив. На сцената ще видим смесен симфоничен оркестър от над 30 музиканти,  група от 25 ударни инструмента, хор и джаз група. Всички участници в тези формации са възпитаници на солунската консерватория, академията и музикалното училище в Пловдив. Към тях ще се присъедини и фолклорният танцов ансамбъл на АМТИИ.

С тази първа инициатива организаторите от Сдружението за култура и образование, чийто патрон е Милчо Левиев, се надяват да поставят силно и вдъхновено начало на редица творчески изяви и образователен обмен между Солун и Пловдив, между Гърция и България.



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT