Skip to Content

Концерт на Стоиц Гъдев в Пловдив на Цветница

Дата на събитието: 
Нд, 12/04/2020 - 19:00 - 21:15

Стоиц Гъдев представя авторската си музика на 12 април 2020, Цветница, от 19 часа, в Дом на културата - Пловдив!Един концерт, изсвирен отначало докрай на живо!

Музика за истински ценители!

Ще помните дълго този концерт!

Концертът на Стоиц Гъдев е първият от поредица, изцяло с авторска музика, изпълнена на живо. В него ще чуете някои от най-вълнуващите му композиции като “In memory of my father”, “Masedo”, “Alone” и много други. За първи път ще чуете нови аранжименти за пиано и кавал, пиано и китара, пиано и вокал.В концерта у
частват още изключителният музикант и китарист Димитър Гюров, майсторът на кавала Владимир Величков и вокалистът Валентин Гальов от група „Белканто“.

Водещ на концерта ще е актьорът от Пловдивския драматичен театър Стефан Попов.

Стоиц Гъдев е роден на 16 декември 1960 година в град Пловдив. Потомствен музикант е. Важна роля за музикалното му възпитание и любовта му към музиката изиграва най-вече неговият баща Иван Гъдев – също голям музикант и пианист.

Стоиц Гъдев е творец със собствен поглед към света и музикатаерудиран теоретик и виртуозен пианист. Определят музиката му като „съвременна класика“, но тя не е само това – тя е блус, тя е поп, тя е саундтрак. Неговата музика е дълбока, обсебваща, докосва душата и вълнува силно.

Заради високите си изисквания към музикалната композиция Маестрото респектира. Критичността му стига дотам, че сам нарича себе си „адвокат на музиката“. Отрича всяка пошлост и несъвършенство, облечени в музикална форма и искрено се бунтува срещу това. Говори за музиката като за живо същество.

Бягайки съзнателно от материалния свят Стоиц Гъдев не брои композициите си и смята, че те не се мерят с количество, а с качество.

В действителност е изключително продуктивен. Написал е над 200 композиции, с ярък и разпознаваем стил и продължава да твори. Всичко, което прави е извън утвърдените стандарти, които са му тесни като рамка. Той сам създава стандартите и иска да разчупи старите похвати. 
Музиката му няма аналог, въпреки, че мнозина се опитват да го сравняват с Вангелис, с Бетовен...

През последните години записва всичко, което композира и го събира в нотни албуми. През 2019 година издава Нотна книга с 19 пиеси за пиано и подготвя нова за печат.Маестро Гъдев често казва на шега, че музикалните теми му се подават на цели файлове свише.....

Но истината е, че зад големия негов талант и продуктивност стои огромен труд.
Инструменталната музика на Стоиц Гъдев е толкова добра, че може да се сравни със световни образци като тези на Жан Мишел Жар и Майк Олдфийлд.  Маестро Гъдев е един необработен диамант, въпреки, че неговите произведения са много по-обработени от много други популярни парчета“, казва за него Тома Спространов. Билети за концерта може да се закупят от всички каси в град Пловдив и онлайн в мрежата на 
www.eventim.bg.Партньори