Skip to Content

OPERA OPEN: Верди фестивал - продължението

Вълшебният свят на Вагнер оживява на Античния театър

За първи път в Пловдив ще бъде представен спектакъл с  най-доброто от оперния епос „Пръстенът на нибелунгите”  от Вагнер. Най-популярните моменти от четирите опери – „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете” са специално подбрани в час и половина от маестро Иван Ангелов.  Именно продължителността от близо 16 часа на колосалната тетралогия респектира еднакво оперните театри и зрителите по цял свят.

Испанският кралски двор се мести на Античния с „Дон Карлос”

На 5 юли пловдивчани ще имат възможност да видят постановката на операта „Дон Карлос” , която е посрещана с овации в цяла Европа. Спектакълът е игран на Фест шпиле в театъра на Караян в Залцбург, в зала Аудиториум в Испания и в редица други престижни оперни театри. Декорът на „Дон Карлос” има актуална и модерна визия, а режисьорската концепция на доц.

Премиера на „Травиата“ на Вердиевия фестивал в Пловдив

С премиера на "Травиата" от Джузепе Верди продължава лятната оперна програма на Античен театър Пловдив. Копродукцията на Държавна опера Пловдив и Старозагорската опера ще се играе на 28 юни, събота, от 21 часа. Постановката е дело на международен екип - режисьор е Франк-Бернд Готшалк, а хореограф е Андреас Песлер. Централните роли са поверени на Илина Михайлова и Ивайло Михайлов, а диригент е маестро Стефан Линев.

„Нощ в синьо” на OPERA OPEN

Балетът на Софийската опера поднася незабравима „Нощ в синьо” по музика на Гершуин и Шопен на 24 юни на Античния театър. Представлението е част от лятната програма OPERA OPEN на Държавна опера Пловдив.

Световният бас Паата Бурчуладзе идва на Античния театър

Великият бас Паата Бурчуладзе ще изнесе концерт в Бълграия на 21 юни от 21:00 ч. на Античен театър Пловдив. Певецът предизвиква сензация през 1985 година с дебюта си в „Аида” в Лондон редом до Лучано Павароти. След това покорява Ла Скала, Виенската държавна опера, оперните театри в Мюнхен, Хамбург, Париж, Хамбург, Вашингтон, Сан Франциско и Метрополитън опера в Ню Йорк. Дискографията му включва десетки заглавия за най-престижните звукозаписни компании.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT