Skip to Content

Паметници на културата

Изложба за възрожденския дух на града откриват в Търговище

По повод 18април – Международния ден за опазване паметниците на културата, Регионален исторически музей– Търговище подготви изложбата ,,ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ДУХ НА ГРАДА – КВАРТАЛ ВАРОША В ТЪРГОВИЩЕ”.  Тя ще бъде открита на 18 април /четвъртък/ от 17:30 часа в Славейковото училище.

Чрез поредица от постери изложбата представя възрожденското архитектурно наследство, паметници и паметни места, които днес се намират на територията на стария Варош.

„Чипровски килими. Традиции и съвременност“ в Етнографския музей

Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съвместно с Историческия музей – Чипровци, Държавна агенция „Архиви” и община Чипровци организират изложба „Чипровски килими. Традиции и съвременност”. Откриването ще се състои на 26. Февруари 2015 г. от 17.00 часа в залите на Националния етнографски музей (пл. „Княз Александър І” № 1 – Княжеския дворец).

Българската православна църква ще получи акт за собственост на храм-паметника „Свети Александър Невски“

На церемония в Гранитната зала на Министерския съвет от 9.30 часа в сряда, 8 октомври, министър-председателят проф. Георги Близнашки ще връчи на Негово светейшество патриарх Неофит нотариалния акт за собственост на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT