Skip to Content

Победителите от конкурса на Италия Videofestival Live с тричасов концерт на Римския стадион

Дата на събитието: 
Пт, 12/07/2019 - 19:00 - 22:15

Победителите в един от най-големите вокални конкурса на Италия Videofestival Live с тричасов концерт на Римския стадион

 

Любопитна и интересна сборна формация от артисти  от Италия и различни части на света пристигат в България за турне - фестивал под името "Видео фестивал живот" – 2019.  

Едно от местата, които ще посетят е Европейската столица на културата за 2019 -  Пловдив.

Събитието в града под тепетата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. То ще се състои на 12 юли, петък, начален час 19.00 часа, на Римския стадион. ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!

 

В концерта ще вземат участие артисти от Италия, Украйна и Обединените арабски емирства и др.,  а атрактивните водещи на концерта са от Норвегия, България и Латвия.

В продължение на три часа, пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да се наслаждават и танцуват под ритмите на италианска и английска музика, изпълнена в разнообразни стилове -  фолк, поп музика, джаз, рап и други. Публиката ще чуе прекрасни авторски песни, изпълнени от самите създатели,  както и кавър версии на световни хитове.

 

Участниците във фестивала са победители в един от най-големите вокални конкурса на Италия Videofestival Live, който вече в продължение на 22 години открива все нови и нови таланти и им предоставя възможност да развиват дарбите си.  Част от изпълнителите са артисти от италианското музикално издателство и лейбела РА74мuzik international, които повече от 15 години се занимават с популяризирането на авторска музика по целият свят.

В концерта са включени и независими артисти, които ще бъдат представени от Euro indie Muzik Chat, които транслират музика в повече от 60 страни и 100 радио станции по целият свят.

Вълшебна инструментална музика ще изсвири световно известният италиански композитор Александро Порчело, носител на най-високата премия на Music Awards в Лос Анджелис. 

Най-малките участници в шоуто ще са 12- годишни братя-близнаци от Сицилия, които свирят на цигулки. Те ще изпълнят световно известни хитове в своя, собствена обработка.

Един от участниците във "Видео фестивал живот" ще изпълни авторски песни само в акомпанимент на китара, а  други от артистите долитат специално от Лесото и с голямо удоволствие за публика ще изпълнят свои авторски песни.

Ще видим и един изключително атрактивен дует от Италия – две красиви момичета с божествени гласове ще изпълнят както авторска музика, така и енергична италианска музика, романтични световни хитове и много други кавъри.

Като допълнение към всички участващи, гост на фестивал ще бъде и артиста Яков Смирнов от Украйна, който е един от участниците в Евровизия, представляващ Украйна в конкурса.  Гост на фестивала в Пловдив ще е и един от основателите и „баща“ на музикалното направление „Итало диско“, както и много други интересни артисти.

Водещи ще бъдат рок певицата и автор на песни Виктория Моро от Норвегия, заедно с основателя на благотворителната организация за деца и възрастни в Латвия Singer Soul  и  организатор на концерти - Агир Манас. 

 

Концертът ще е разделен на няколко части. 

Първа част: Приветствие към града и запознаване с участниците. Изпълнения на италиански и английски език с авторски песни. 

Втора част: Ще прозвучат песни със смесени стилове на английски и италиански език. 

Трета част: Презентация на „Итало Диско“, общуване с артистите, смесен стил музика, както и прекрасни лирически песни. 

Четвърта част: Весели песни със смешни стилове, а на финала два италиански хита, които ще бъдат изпълнение от всички участници на фестивала ЗАЕДНО. 

 

Singer Soul  е благотворителна организация от Латвия, занимаваща се със създаването и организацията на различни мероприятия, с цел  развитие и повишаване на нивото на различните култури. Baltic Association Renovate and Humana Ecologi of Medicine е Балтийска асоциация по възстановителна медицина и екология на човека, която оказва помощ на болни деца. 



Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT