Skip to Content

ИК Хермес

ИК "Хермес" стартира ПроЛетен базар на книгата с премиера на "Преобърнати съзвездия" от Деметра Дулева

Официалната премиера на втория роман от Деметра Дулева ще се състои на 31 май (понеделник) от 18,00 часа в Литературен клуб „Перото“. Водещ на събитието ще бъде Светлозар Желев, а книгата ще бъде представена от Тони Николов.

         Срещата е организирана в партньорство с Държавен културен институт към Министъра на външните работи и е част от програмата „Писатели дипломати“. Събитието е включено и в културната програма на ПроЛетен базар на книгата 2021 г. 

 

Очаквайте нов роман от автора на "Рекет" Евгений Тодоров

Действието в книгата се развива в днешно време. В продължение само на три дни. Но върху него се наслагват спомени за хора и събития от предишни десетилетия. В повечето случаи реални, но забравени.

Излиза "Посланието на Пандора" от Хавиер Савера

На 16 март под знака на ИК "Хермес" ще бъде публикувана нова книга от испанския писател Хавиер Сиера. Идеята за „Посланието на Пандора“ се ражда по време на карантината в Испания.

 Извънредното положение, в което се намира човечеството, го подтиква да напише тази книга – послание към света.

Тя ни превежда през най-критичните периоди на човечеството, за да ни припомни решенията, които то винаги е намирало, за да ги преодолее.

Излиза сборник с документални разкази и пътеписи от автора на „Калуня-каля“

Да сеем гори. Да ги сеем навсякъде, където можем, всякога, когато можем. За да изкупим вина. Не е наша радостта да дочакаме да плиснат там нови извори и да се заплетат клоните с птичи песни. То е за тия след нас. Но и в сеитбата на бъдещи радости също има радост.

Из „Вдън гората Дикчам“

Георги Божинов – новият стар класик в съвременната българска литература

Разпространи съдържание


Партньори

Дизайн на сайта - Mu BIT