Skip to Content

ИК Хермес

Очаквайте нов роман от автора на "Рекет" Евгений Тодоров

Действието в книгата се развива в днешно време. В продължение само на три дни. Но върху него се наслагват спомени за хора и събития от предишни десетилетия. В повечето случаи реални, но забравени.

Излиза "Посланието на Пандора" от Хавиер Савера

На 16 март под знака на ИК "Хермес" ще бъде публикувана нова книга от испанския писател Хавиер Сиера. Идеята за „Посланието на Пандора“ се ражда по време на карантината в Испания.

 Извънредното положение, в което се намира човечеството, го подтиква да напише тази книга – послание към света.

Тя ни превежда през най-критичните периоди на човечеството, за да ни припомни решенията, които то винаги е намирало, за да ги преодолее.

Излиза сборник с документални разкази и пътеписи от автора на „Калуня-каля“

Да сеем гори. Да ги сеем навсякъде, където можем, всякога, когато можем. За да изкупим вина. Не е наша радостта да дочакаме да плиснат там нови извори и да се заплетат клоните с птичи песни. То е за тия след нас. Но и в сеитбата на бъдещи радости също има радост.

Из „Вдън гората Дикчам“

Георги Божинов – новият стар класик в съвременната българска литература

Очаквайте "Мечтани пътешествия"

Тази книга представя 500 интригуващи дестинации в целия свят и най-подходящите начини да уловите духа на всяко място – от това да наблюдавате Северното сияние от иглу във Финландия до това да минете с велосипед по моста Голдън Гейт, от прекосяване на Андите на кон до това да посетите културно събитие в Античния театър на Пловдив.

 

Разпространи съдържание


Партньори