Skip to Content

Автори

„Врабчовото село“ - изложба на Росен Рашев Рошпака в галерия "Париж"

На десети октомври 2019 г. от 18.00 ч., галерия „Париж“ ще представи за дванадесети път изложба на Росен Рашев – Рошпака. Нейното име е „Врабчовото село“ и включва четиринадесет нови творби, направени специално за експозицията.

 

Непоказвани ранни творби на Недко Солаков в Галерия SARIEV

Изложбата показва едно различно лице на световно известния художник Солаков. Текстът към изложбата е на Георги Господинов

Петима финалисти в първото издание на Европейска литературна награда „Димитър Димов“

Имената на петимата финалисти за Европейска литературна награда за романДимитър Димов“ вече са известни. В първото издание на конкурса за престижния приз ще се състезават писателите Дмитрий Глуховски, Добромир Байчев, Жером Ферари, Саулюс Шалтянис и Тайе Селаси. Победителят ще бъде обявен на официална церемония на 29 май от 19:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна и ще получи наградата лично.

Интернет изложба на Дамян Христов „ФОРМАТ 30х55“

Заглавието препраща към две важни за художника Дамян Христов годишнини. Преди 30 години той завършва специалността „Графика“ във Великотърновския университет, а през 2017 стана на 55. 

БОРХЕС И БАЛКАНСКО ВУДУ - последен ден в Дом Канети

Тази изложба е хибрид от последните две, които не съм показвала в Русе.
 
„Балканско вуду“ бе отражение на завръщането ми в София, а метафорите от „Борхес“ и измислените същества – реално ежедневие.
2014 - Балканско вуду - легенда за свобода или форматирана
реалност ?
Заживях в Люлин. 

Иван Христов - Грога реди изложба в "Аспект"

В средата на ноември Иван Христов-Грога реди своята единадесета самостоятелна изложба в галерия „Аспект”. Напълно непознат на пловдивчани преди десет години, днес той е сред любимите художници на много ценители на изобразителното изкуство както благодарение на упоритото и последователно популяризиране от страна на галеристката Олга Петрова, така и на професионалната работа на самия автор. 
Разпространи съдържание


Партньори